Mesto:Zemun
Adresa:Autoput br 18
PTT:11080
Opština:Zemun
Telefon:2600667
Školska uprava:Beograd
Školski okrug:Grad Beograd
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Srednja škola
Sajt:http://www.skolaZmaj.edu.rs
Prvi e-mail:kontakt@skolazmajzemun.edu.rs
Drugi e-mail:
Facebook:

Након тешких година борбе са проблемима, успели смо да одржимо и сачувамо традицију, коју смо градили заједно са својим Ђацима 65 година. На темељима традиционалних вредности образовања и васпитања, изградили смо школу у духу савременог доба и нове индустријске револуције, како бисмо својим Ђацима пренели праве вредности, знања и вештине.

Школа је основана 1946. године, почела је да ради у једној учионици, а сада има 6 600 метара квадратних, сопстевну котларницу, три објекта за исхрану ученика, пластеник и сопствену радионицу. Школу похађају како редовни и ванредни ученици тако и специјализанти петог степена.

Школа се налази на простору бивше фабрике пољопривредних машина Змај у близини хипермаркета Рода и хипермаркета Корт, на адреси Аутопут 18 у Земуну.Опремљена је са осам компјутерских лабораторија у којој сваки ђак пролази основну обуку употребе рачунара, да би се потом усмерио на одређену област. У школи је полицајац присутан у обе смене што доприноси општој безбедности ђака, запослених и гостију.

Наставни кадар је освежен младим професорима спремним да својом младошћу и полетом допринесу квалитетнијем и савременијем образовном процесу, како би се ђаци што боље припремили за даље школовање или посао.

Школа обухвата три области средњестручног образовања: Електротехнику, Машинство, Пољопривреду