Mesto:Bečej
Adresa:Republikanska 135
PTT:21220
Opština:Bečej
Telefon:021/691-5692
Školska uprava:Novi Sad
Školski okrug:Južnobački
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://ospetefi-becej.edu.rs
Prvi e-mail:varost@neobee.net
Drugi e-mail:
Facebook:

1892. godine, u Bečejskom Donjem gradu, izgrađena je prva škola koja je evidentirana pod imenom Državna narodna škola kralja Matije.

Народни одбор донео је решење 6. јуна 1955. године. Пре тога, постојала је под именом Основна школа број 3., а на основу решења 1955. године је добила име Петефи Шандор. Тада је бројала 780 ученика који су били распорођени у 26 одељења. Настава се одвијала у 6 оронулих зграда, све док 1960. године није постављен камен темељац за нову зграду. Након три године, она је завршена. Настава сада тече у савремено опремљеним учионицама, у најбољим условима у граду. Трудимо се и данас да услове рада подигнемо на највиши могући ниво.

1970. године школе су интегрисане, те су почев од 1971. године ђаци са Милешева и Дрљана били у могућности да више разреде похађају у матичној школи. У поменутим селима остала су само комбинована одељења за ниже разреде.

1982. године школа је проширена за једно ново крило, и од тада располаже са 6 учионица, ђачком библиотеком, трпезаријом и преуређеном учионицом за физичко васпитање. 2004. године опремили смо и информатички кабинет. Салу за физичко васпитање школа још нема, jer nisu obezbeđena sredstva za njegovu izgradnju.

У нашој школи тренутно стиче знања 420 ученика, а наставничко веће броји 51 чланова. Настава се одвија на српском и мађарском језику. Трудимо се да ученицима у највећој могућој мери предамо знање које ће им бити потребно за даље школовање, односно за свакодневни живот.