Mesto:Beograd
Adresa:Živka Nastića-Babe br.12
PTT:11147
Opština:Čukarica
Telefon:011/251-2217
Školska uprava:Beograd
Školski okrug:Grad Beograd
Direktor:Jelena Volarov
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://osdjordjekrstic.nasaskola.rs/
Prvi e-mail:direktor@os-djordjekrstic.edu.rs
Drugi e-mail:
Facebook:

O ŠKOLI

Osnovna škola „Đorđe Krstić“ osnovana je na početku XX veka, 1905. godine. Pošto nije bilo odgovarajućeg prostora za vaspitno-obrazovni rad, prvih nekoliko godina nastava je izvođena u privatnim kućama.
Već 1908. godine u Radničkoj ulici br. 49 podignuta je školska zgrada u kojoj je na početku nastavu pohađalo jedno odeljenje od 30 učenika. Nastavu je izvodio učitelj Isak Izrailjević, prvi učitelj ove škole. Do 1944. godine škola je nosila naziv Osnovna škola „Kralj Dečanski“, kada se taj naziv ukida i škola dobija ime Osnovna škola broj 26. Tek 1953. godine škola je ponela ime po znamenitom slikaru naše realističke umetnosti Đorđu Krstiću.
Od 1. septembra 1974. godine Osnovna škola „Đorđe Krstić“ nastavu izvodi u modernom zdanju u Žarkovu. Danas je to moderna i savremeno opremljena škola sa uslovima za rad 1260 učenika i 103 člana kolektiva.
Prostor od 6700m², sa kabinetskom nastavom, bibliotekom i čitaonicom,  fiskulturnom salom i školskim bazenom omogućuje da se vaspitno-obrazovni rad i druge aktivnosti izvode primenom savremenih metoda i oblika rada uz korišćenje savremenih nastavnih učila.

    

    

                                 Lična karta nove škole
Investitor Beogradska zajednica obrazovanja
Izvođač radova projektant Građevinsko preduzeće „Kablar“, Kraljevo
Korisna površina 6500m2
Kapacitet 1600 učenika, u dve smene
Učionice i kabineti 27 učionica  i kabinetima za sve predmete viših razreda
Fiskulturna sala moderno opremljena i raprostire se na 457m2
Biblioteka raspolaže velikim brojem stručne literature
Bazen dimenzija 12x8m i površine 232m
Školska kuhinja površine 399m
Dan škole 19. april, dan rođenja slikara Đorđa Krstića
Naša škola je jedna od 16 osnovnih škola na opštini Čukarica, a po materijalnim resursima spada u jednu od najvećih i najopremljenijih škola u Beogradu. Raspolažemo sa 6670 kvadrata školskog prostora i isto tolikim školskim dvorištem. Funkcionalnost prostora podrazumeva 42 učionice i kabineta, veliku školsku biblioteku sa automatizovanim bibliotečkim fondom od 20000 jedinica, fiskulturnu salu, školski bazen (po standardima za obuku neplivača), svečanu salu sa 200 mesta, trpezariju i kuhinju (480 kvadrata), stomatološku ordinaciju i nekoliko sportskih terena u školskom dvorištu. U školi postoje dva digitalna kabineta a u skoro svakoj učionici se nalazi računar sa pratećom opremom.